Vértigo…

Que el mundo pare! Que corto se me hace el viaje…

Indignat #15m il·lusionat #27m lesionat #15j trist
Versión en Castellano

Des del meu punt de vista l’actuació dels mossos ha estat encertada i proporcionada, tant en estratègia com en contundència, i no ha tingut res a veure amb la vergonya que vaig viure a pl. Catalunya el 27M.

Un comunicat oficial de la #acampadabcn denuncia certs comportaments dels mossos a primera hora del matí. No puc parlar-ne, no hi era.

Comunicat de la Comissió de Comunicació

En canvi si puc parlar del comportament d’algunes de les persones que s’estaven manifestant no ha estat gens correcte i ha donat peu a la manipulació informativa.

Pel que jo he viscut, no ho qualificaria de violència. Cert que he vist volar ampolles d’aigua quan marxaven els furgons, però tota la violència que han volgut transmetre els parlamentaris jo no la he vist. Cert que els hauran “zarandeado”, amb 500 persones envoltant-te la sensació és ben be aquesta. Cert que n’han pintat a dos, i cert que hauran passat por. Si jo sabés que a la porta de la feina hi tinc 3000 clients indignats perquè la meva manera de treballar esta perjudicant-los a ells i els seus fills, segurament no aniria a treballar.

Peró he vist a diferents parlamentaris de molt aprop i encerclats de gent, però no he vist ni una colleja, ni un cop, ni una patada. Si he vist crits, insults i persones barrant-los el pas, però de veritat que no he vist ni un sol cop. I les persones que començaven a apujar el tò dels crits o les accions, eren hàbilment aïllats per la resta d’indignats. Això és el que jo he viscut.

Critico enèrgicament el cop d’ampolla que ha rebut Boada mentre marxava corrent. No ho excuso.

Però em nego a qualificar de violència que li pintin la gavardina a la Tura mentre tinc el braç trencat per un mosso al fer una foto a pl.Catalunya el 27M, o mentre segueixin desallotjant famílies hipotecades que no tenen on caure mortes. Des del meu punt de vista, tirar café i fer pintades son gamberrades. Gamberrades que evidentment s’haurien d’haver evitat, però només gamberrades.

Com s’haurien d’haver evitat… No ho sé, però crec que hi ha dos factors claus. El primer es la participació de mossos d’Incògnit que han generat situacions de conflicte:

Similar al que va passar al G20:

I la segona i molt més important ha estat la participació.

Perquè el 27M els violents (que hi eren) no van destacar? Perquè per cada violent hi havia 2000 persones disposades a fer-lo desistir. Que ha passat avui? Que hi havien els mateixos violents (o més) i la participació ha sigut escassa i dividida, ja que es cobrien totes les entrades i els grups no han estat massa multitudinaris.

Sobre la declaració del parlamentari cec de CIU, no me la creuré fins que vegi alguna prova. A més a més avui he vist amb la facilitat que menteixen els polítics. Felip Puig va dir que els antiavalots no portaven identificació perquè l’armilla era ignifuga i no s’hi podia posar belcro, dons bé, és mentida, les armilles van cordades amb belcro i ho podeu comprovar.

4 zones amb 30cm quadrats de Belcro

Cert que hi han hagut comportaments que s’haurien d’haver evitat.
Cert que els mossos han fet millor la seva feina.
Cert que hi havia policia d’Incògnit que han generat conflicte.
Cert que hi ha hagut molta manipulació informativa.
Cert que les demandes dels indignats son totalment justificades.
Cert que el 80% de la població les comparteix.
Cert que ens ha faltat participació.
Cert que ens has faltat tu per ajudar-nos a posar ordre.

No deixem que una minoria de violents i una bona estratègia policial i informativa desvirtuïn un moviment que ha de fer molta feina encara. Us necessitem a tots sortint al carrer. Rebutjant la violència i reclamant respecte!

A Grècia, des de fa dies que bloquegen el parlament i avui (27j) el bloqueig ha anat acompanyat de 25mil (segons 3cat24) un milió (segons premsa internacional) de persones a la plaça Sintagma i d’una vaga general amb una participació del 90%. Papandreu ha anunciat que farà canvis al govern i ha posat el seu càrrec a disposició i dimitirà si li demanen.

No mireu la premsa nacional i mireu la premsa internacional. Tant els articles que parlen sobre el #parlamentcamp com les noticies sobre Islàndia o Grècia. No hi ha color!

Aquest diumenge a les 5 de la tarda hi ha una concentració pacífica a plaça Catalunya. És el moment per demostrar que creieu en la causa i que els indignats no som violents. Que serem capaços de limitar la minoria violenta i que cal molt més que manipulació informativa per seguint-nos enganyant.

Estratègies del poder per desprestigiar moviments socials

Si us plau, si creus que la causa és justa, ajuda’ns a posar-hi ordre, participa, amb la teva presencia i suport en tenim prou, perquè des del sofà de casa tot es veu d’un altre color. És veu molt fàcil, i només es veu el que et volen/poden ensenyar.

Vine, ajuda’ns i jutja per tu mateix/a.

Et necessitem. Només tu pots lluitar pel teu futur i el dels teus fills. Nosaltres ho intentem, però està clar que ens cal ajuda.

Aquest diumenge tenim una nova oportunitat.

El 19 de juny a les 17h t’esperem a Plaça Catalunya!

No Comments :(